ATLETICA ♥ DANS

BARN & TONÅR

Kidz Dance (4-5 år / 6 år / åk.1-2 / åk.3-4)

Vi varvar lekar och koreografi till olika typer av musikstilar där barnen får lära sig att röra sig i takt till musiken. Vi anpassar mängden och svårighetsgraden av koreografi samt lekar efter barnens ålder och nivå. Kurserna passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Kidz Dance ”Street” (åk. 5-6)

Denna kurs riktar sig till dig som vill dansa till bland annat musikstilen R&B. Dansen innehåller en blandning av hårda och mjuka rörelser och vi varvar dansen med övningar som stärker taktkänslan. Kursen passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare. kurs.

Kidz Dance ”Modern” (åk. 5-6)

I denna kurs varvar vi dansen med övningar som stärker teknik, taktkänsla och kroppskontroll. Utifrån nivå hos deltagarna skapar vi danser som tar fram olika känslor i musiken. Kursen passar alla oavsett hur mycket du har dansat tidigare och fokuserar mycket på mjuka och flödande rörelser.

Kidz Dance ”Funk” (åk. 5-6)

Funk är en musikstil som var som mest populär på 1970-talet och har rötter i bland annat soul och blues. Denna kurs fokuserar på rythm och en ”groovy” känsla och i koreografin möts street och jazz i en skön blandning.

Teen Dance ”Hiphop” (från åk. 7)

I denna kurs dansar vi till musik bl.a. inom genrerna hiphop, R&B och dancehall. Koreografin innehåller mycket hårda och taktfasta rörelser. Vi fokuserar på takt, kroppskontroll och teknik.

Teen Dance ”Show Jazz” (från åk. 7)

Denna kurs innehåller koreografi med snabba rörelser och mycket glädje. Musiken är ofta jazzinspirerad och även dansen är inspirerad av jazz-eran under 1920-talet. Utstrålning, taktkänsla och kroppskontroll är något vi jobbar mycket med i denna kurs.

Teen Dance ”Afro fusion” (från åk. 7)

Fusion betyder sammansmältning, och denna kurs utgår ifrån hårda och taktfasta rörelser som skapar en mycket kraftfull koreografi. Samtidigt bandar vi in mjuka höftrörelser och kaxig attityd för att skapa en häftig koreografi.

Teen Dance ”Modern” (från åk. 7)

I denna kurs dansar vi modern dans med fokus på att hitta och uttrycka olika känslor i dansen. Koreografin följer ofta musikens tempo och består av mjuka och flödande rörelser.

Teen Dance ”Show Jazz” (från åk. 7)

Denna kurs innehåller koreografi med snabba rörelser och mycket glädje. Musiken är ofta jazzinspirerad och även dansen är inspirerad av jazz-eran under 1920-talet. Utstrålning, taktkänsla och kroppskontroll är något vi jobbar mycket med i denna kurs.

Atletica Dancecrew (från åk. 6)

Atleticas danskurser har under en lång tid stått för att underhålla sin publik varje termin med grymma dansare och häftiga shower. Nu söker vi DIG som ÄLSKAR att uppträda och showa framför en publik! Du är van att ta koreografi, följa instruktioner och engagerar dig för gruppens kvalité.

Under höstterminens gång kommer denna dansgrupp att vid ett flertal tillfällen (minst 4ggr) uppträda på HK Varbergs hemmamatcher. Ett krav är naturligtvis hård träning och att du som en del av gruppen är beredd på att avsätta tid för både träning och framträdanden. För att söka till denna grupp krävs det att du genomgår en audition.

Du anmäler dig till audition genom att skicka ett mail till dans@atletica.se, senast 27 juli.

Audition: Lördagen den 3 augusti, kl.11.00 på Atletica
OBSERVERA att denna gruppen startar sin träning V.33
Gruppen tränar: Onsdagar kl. 20.00-21.15

HÖSTEN KURSER STARTAR VECKA 34

TISDAGAR

20.00 Teen Dance ”Modern” (från åk. 7)

TORSDAGAR

16.00 Teen Dance ”HipHop” (från åk. 7)

20.00 Teen Dance “Afro Fusion” (från åk. 7)

LÖRDAGAR

11.00 Kidz Dance “Street” (åk. 5-6)

12.00 Kidz Dance (6 år)

13.00 Kidz Dance (3-4 år)

14.00 Kidz Dance (4-5 år)

15.00 Kidz Dance (åk. 1-2)

16.00 Kidz Dance ”Funk” (åk. 5-6)

SÖNDAGAR

11.00 Kidz Dance ”Modern” (åk. 5-6)

12.00 Kidz Dance (åk. 1-2)

13.00 Teen Dance ”Show Jazz” (från åk. 7)

EN KURS BESTÅR AV 12 DANSPASS

799kr/kurs