Atletica ♥ dans

dansterminen pausar

Med tanke på den rådande situationen med covid-19 känns det olustigt att genomföra dansuppvisningen i april. Vi vet hur många barn och tonåringar som längtat till uppvisningen. Därför känns det inte som ett alternativ att ställa in den helt, vi har istället tagit beslut att flytta dansuppvisningen och resterande terminen till hösten.

Detta innebär att vi pausar dansterminen från och med nu på måndag 23 mars (v13). Detta innebär att vi dansar som vanligt denna helg lördag-söndag 21-22 mars. Vi kommer att dra igång dansen ca tre veckor innan höstens dansuppvisning. Vi återkommer med mer information så fort vi fått klart med datum. 

Vi hoppas att ni förstår och stöttar vårt beslut.
Har ni några frågor maila oss gärna på: dans@atletica.se eller ring oss på 0340-147 03.

Hälsningar dansteamet på Atletica

STREET FUSION (VUXEN)

I vår danskurs för vuxna inspireras vi av olika dansstilar och du får med hjälp av en erfaren dansinstruktör lära dig koreografi. Vi går igenom stegen genom att räkna takt och upprepar sedan stegen till musik. Vecka för vecka bygger vi på med fler steg, armrörelser och placeringsbyten. Kursen passar alla oavsett tidigare danserfarenhet.

SHOW JAZZ (ÅK. 5-6/ FRÅN ÅK.7)

Denna kurs innehåller koreografi med snabba rörelser och mycket glädje. Musiken är ofta jazzinspirerad och även dansen är inspirerad av jazz-eran under 1920-talet. Utstrålning, taktkänsla och kroppskontroll är något vi jobbar mycket med i denna kurs.

Kidz Dance (4-5 år / 6 år / åk.1-2 / åk.3-4)

Vi varvar lekar och koreografi till olika typer av musikstilar där barnen får lära sig att röra sig i takt till musiken. Vi anpassar mängden och svårighetsgraden av koreografi samt lekar efter barnens ålder och nivå. Kurserna passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Feminine street (från åk. 7)

I denna kurs dansar vi till R&B- och popmusik men lägger fokus på feminina uttryck. I kursen jobbar vi med att våga ta plats och plockar fram vår feminina sida. Kursen passar för både tjejer och killar som vill dansa med en kaxig attityd.

afro dancehall (från åk.7 )

I denna kurs kombinerar vi hårda och taktfasta rörelser med mjuka höfter och ett skönt gung. I musik och koreografi inspireras vi av dancehall, reaggaton och afro. Denna kurs passar dig som i dansen vill blanda kroppskontroll, flow och attityd.

streetdance (åk 5-6)

Streetdance är ett samlingsnamn för många olika dansstilar och kursen passar dig som vill dansa till R&B- och hiphopmusik. Vi bygger upp en koreografi och vi fokuserar på takt och kroppskontroll. Kursen passar alla oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Breakdance (8-12år )

Breakdance är en dansstil som innehåller moment av akrobatik, footwork, spinmoves och freezes. I denna kurs går vi igenom grunderna i breakdance och jobbar oss fram mot en koreografi till vår avslutningsshow. Kursen passar dig som är nybörjare, men har du dansat breakdance tidigare kan du absolut hänga på, då vi anpassar efter deltagarnas tidigare danserfarenhet och nivå.

Contemporary (åk. 5-6/ Från åk.7)

Contemporary är en uttrycksfull dansstil som kombinerar element från flera dansgenrer. Den energiska känslan från jazzen möter de flödande rörelserna från den moderna dansen. I denna kurs fokuserar vi på kroppskontroll, teknik samt att förmedla olika känslor genom dansen. Dansstilen har blivit allt mer populär med tv-programmet ”So you think you can dance”.