Träningsutbud

Gymmet

Alla våra medlemmar har tillgång till vårt fullutrustade gym som vi ständigt strävar efter att uppdatera och förbättra!
För våra medlemmar är gymmet öppet 05-23 varje dag.

Gruppträning

Vi har alltid försökt ligga steget före när det gäller gruppträning och jobbar aktivt med att utveckla våra klasser samt att vara lyhörda på våra kunders efterfrågan. Vi erbjuder stor variation, allt från styrkeklasser till dans, spinning och yoga. Allt för att få ett så brett träningsutbud som möjligt. Kom på våra gruppass, känn den goda träningsandan och sammanhållningen.

Alla pass är 55 minuter och det ingår uppvärmning om inget annat anges.

Bodybalance

Förkoreograferat pass med övningar från yoga, pilates och tai chi. Fokus ligger på andningen samtidigt som du tränar styrka, balans och rörlighet till mjuk musik. Kombinationen av teknik och rörelse ger dig ett fysiskt träningspass, inre balans och harmoni. Precis som på alla Les Mills program, släpps ny musik och koreografi var tredje månad.

Styrka uthållighet

Styrkepass där vi använder oss av skivstång och viktplatta. Du tränar hela kroppen i styrka och uthållighet på ett effektivt och utmanande sätt.

Cardio intervall

Intervallbaserad stationsträning med en blandning av styrke- och konditionsövningar. Varierande och roligt, där tiden springer iväg!

Core

Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Dansaerobic

Kondition och koordinationspass fullt av energi och dansglädje! Instruktören bygger upp block med stegkombinationer i takt till musiken.

Funktionell styrka

Vi tränar styrka i rörelse istället för att träna en specifik muskel. Mycket effektiv träningsmetod som hjälper dig att stärka hela kroppen. Vi jobbar mycket med kroppens core, rörlighet och balans och använder olika redskap.

Spinning

Effektiv och skonsam konditionsträning på cykel till peppande musik.

Styrkeintervall

En härlig genomkörare för hela kroppen! Vi jobbar på att bygga din styrka i kortare intervaller. Till skillnad från stationsträning så står man här på samma plats under hela passets gång.

Yoga

Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Alla kan gå på yoga – lyssna på vad just din kropp behöver och utgå från dig själv.

Dance fitness

Enkel dansklass där du tränar kondition och koordination i en mix av latinamerikanska dansformer och musik. Varje låt har sin egen passande koreografi, som är enkel att följa.

Tabata

Träning som ger både ökad kondition och styrka. Vi jobbar i 20 sek intervaller, följt av 10 sek återhämtning som repeteras 8 gånger. Flera muskelgrupper tränas, vilket ger flera 4 min rundor på ett och samma pass. Du utmanar dig själv efter dina förutsättningar.

Box

Boxningsinspirerat fyspass där du utmanar din styrka, kondition och smidighet.

Boxcross

Boxcross är ett högintensivt cirkelpass där varje intervall är 27sek. Det består av fyra stationer; Mits-, fys-, säck- och bålträning. Övningar byts var fjärde vecka och väljs så man tränar snabbhet, styrka, uthållighet, kondition och balans. Man jobbar parvis utifrån egen förmåga. Man behöver inte ha någon partner med sig. Passet avslutas med en stretch.

Personlig träning

Den 31 augusti 2018, fick vi på PT-studion den stora äran att ta över driften av det anrika Varbergsgymmet Atletica på Otto torellsgata 8. I samband med detta inredde vi en helt ny studio inne på Atletica Träningscenter och flyttade ner all vår verksamhet dit. PT-verksamheten är fortfarande helt fristående från gymmet. Vilket betyder att du som kund fortfarande kan behålla ditt gymkort på favoritgymmet och låta oss sköta den personliga träningen.

KURSER

Håll utkik här efter aktuella kurser.